Meld uw storing aan ons

Heeft u een storing aan uw airconditioner? Het serviceteam van Kaptein staat voor u klaar om alles weer naar behoren te laten werken.

U kunt uw storing melden per telefoon of via email.
Voor u een melding gaat doen: kijk of uw vraag bij de Veel voorkomende problemen staat.

Storing melden

Veel voorkomende problemen

Kaptein heeft de veel voorkomende problemen met uw aicronditioner of warmtepomp hier op een rijtje gezet.

Tip: Zorg ervoor dat de bedieningshandleiding van de airconditioning-installatie altijd onder handbereik is. Hierin kunt u vaak tips vinden over het gebruik van de unit en bovendien vindt u uitleg over het gebruik van de afstandsbediening.

Controleer of de functie staat ingesteld op koelen en niet op ventileren of verwarmen.
Controleer of de filters vervuild zijn. Indien dit het geval is, kan reiniging van de filters het probleem verhelpen.
Ook hier kan reiniging van de filters het probleem verhelpen. Indien de filters schoon zijn kunt u controleren of de airconditioning niet te koud staat ingesteld (onder de 20°C). Een te koude koelvraag kan leiden tot invriezing van de verdamper hetgeen tot lekkages leidt.
Reinigt u eventueel vervuilde filters en controleert u of de airconditioning niet te koud staat ingesteld. U kunt het ijs verwijderen door de unit op ventileren te zetten. De temperatuur in de ruimte zal toenemen waardoor het ijs zal smelten. Vergeet u niet om een emmer te plaatsen onder de installatie!
Controleer of er een timer of tijdklok in werking is gesteld. Hiermee is het mogelijk om de unit op gezette tijden aan of uit te laten gaan.
Controleer in de stoppenkast of er een zekering gesprongen is. Indien dit probleem regelmatig voorkomt is het verstandig om onze monteur in te schakelen.

Mocht u ondanks deze tips toch onze hulp nodig hebben, dan kunt u rekenen op ons serviceteam dat voor u klaarstaat.